tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Wintersport Fiss, Serfaus en Ladis

De schitterende wintersportregio met de drie historische dorpen Fiss, Serfaus en Ladis ligt op een zonnige hoogvlakte boven het Inntal in Tirol, omringd door de majestueuze 3000 meter hoge bergen van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen.

Met de kindersneeuwalm, het Murmlipark en Berta’s Kinderland, uitstekende skischolen, kinderdagopvang, speciale kinderrestaurants en vele andere gezinsvriendelijke attracties beschikt Fiss, Serfaus en Ladis zeker over het beste winteraanbod voor gezinnen en is het ook al meerdere malen bekroond als meest gezinsvriendelijke regio in de Alpen. Er is in Oostenrijk geen regio die meer inspanningen doet voor families met kinderen dan Fiss, Serfaus en Ladis. Daarnaast komt nog dat de pistes niet te moeilijk zijn en de skileraren en –leraressen graag hun handen vol hebben om het jonge geweld in evenwicht te houden op de latten.

Het ideale skigebied voor een sneeuwovergoten familie-uitstapje. Onoverwinnelijk? Ja! Hoe is het anders te verklaren dat Tirols Ski-Dimension Serfaus, Fiss, Ladis voor een aantal keer is uitgeroepen tot ’s werelds beste skigebied.

Het skigebied strekt zich uit van de Pezid (2770 m) via de Zwölferkopf (2596 m) tot de Frommes (2247 m). Met 212 kilometer piste en 78 liften behoort Fiss, Serfaus en Ladis tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. En biedt voor elk wat wils. Je kunt starten met de Lazidbahn die je naar de verrukkelijke Lawens-pistes brengt. Na de Lawens-, Scheid- en Pezidbahn cruise je door brede sneeuwkommen naar de Masnerkopfbahn (2828 m). Deze moderne stoeltjeslift heeft verwarmde zitplaatsen, een sneeuwkap en een kinderbeveiliging.

Voor een ‘korte’ koffiepauze ga je naar Skihütte Masner, waar de vader van de eigenaar een oud-smokkelaar was. ‘Vroeger was er in Serfaus niet veel te verdienen. Daarom gingen mannen uit Serfaus over de almen van de Komperdell de grens over naar het Zwitserse Samnaun om smokkelwaar op te halen. Amerikaanse sigaretten, koffie en nylonkousen werden bij nacht en ontij naar Serfaus gesmokkeld en met geheime transporten naar Innsbruck gebracht. Op deze manier konden gezinnen het hoofd boven water houden’.

Na het bezoek aan deze skihut schuss je naar Scheid en suis je via Komperdell richting Serfauser Sauser, één van de vele attracties van het gebied. Met nog drie liften te gaan, bereik je de 10 kilometer lange Frommes-afdaling die boven langs het skidorpje Ladis tot in buurdorp Fiss voert.

Bergrestaurant Frommes Alm komt halverwege de Frommesafdaling dan echt als geroepen. Na een lunch aldaar ga je verder naar Fiss en bewonder je kids en skileraressen in Berthas Kinderland. Na nog één lift is het een genot om met deze schitterende dalafdaling je skidag te besluiten.

Zonder ski’s of snowboard kan je hier trouwens ook van de grond gaan in een van de twee attracties: de Fisser Flieger en de Skyswing die in de buurt van de skilift is geïnstalleerd. Waag het erop en koop meteen een combiticket. Stevig vastgegespt in een harnas word je vastgehaakt aan een stalen frame waarboven twee vleugels gespannen zijn. Eerst gaat het langzaam achteruit en dan vlieg je met een striemende snelheid over de piste. De Fisser Flieger maakt zijn belofte waar en geeft je het gevoel alsof je als een adelaar tussen de bergen scheert. De Skyswing zwaait je zwierig van de grond, maar is niet voor gevoelige magen.

Voor kinderen is de Murmli Trail een avonturenafdaling in de buurt van de Gampenbaan. Kinderen kunnen er al hun eerste ski-ervaring in de praktijk omzetten en met de hulp van papa of mama blijven ze goed overeind. Al van bij de start wordt hun fantasie geprikkeld door allerlei vreemde dierengeluiden. Enkele tellen later staan de kids bij de vertelput. De ski’s worden langs de kant gezet en kruip je een grot in waar een stem het verhaal vertelt van een klein marmotje dat vele avonturen in de sneeuw beleeft. De kinderen genieten zienderogen.