tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Italië

Wintersportvakantie Italië

Wintersport in Italië is meer dan sportief bezig zijn in een dik pak sneeuw. Stylish winkels, veel zonuren, en dan hebben we het nog niet eens over die geweldige Italiaanse keuken… De meeste Italiaanse wintersportgebieden liggen in de Dolomieten. Dit unieke gebergte met scherpe rotsachtige pieken zorgt voor een spectaculaire achtergrond bij het skiën of snowboarden en is zelfs zo bijzonder dat Unesco het op de Werelderfgoedlijst plaatste.

Beginners en kinderen kunnen hun lol op met de talloze blauwe pistes die het gebied rijk is, maar voor meer ervaren skiërs valt er ook veel te kiezen. Zo is er in Val di Fassa de Alberto Tomba-piste – vernoemd naar de Olympisch kampioen die hier vaak trainde – waarvoor je een flinke dosis techniek nodig hebt. En de legendarische Sella Ronda. Deze panoramische route loopt door meerdere gebieden en ski je in een dag. Vaak in de zon, want die schijnt hier overvloedig.

Oergezellig

Shoppen is een andere tak van sport die je hier goed kunt beoefenen. In dorpen als Madonna di Campiglio vind je kleding van Armani, Dolce & Gabbana en andere Italiaanse modemaestro’s, maar ook minder luxe merken en vaak tegen een gunstige prijs. En in Livigno winkel je zelfs taxfree! Maar het hoogtepunt van een vakantie in Italië is toch wel het eten. Avond aan avond staat de tafel vol verrukkelijke maïsmeel en bloem. Lekkere stevige kost na een dag ploeteren op de berg, maar je kunt hier ook heel verfijnd eten.

In Alta Badia vind je zelfs meerdere Michelin sterrenrestaurants. Bij al dat lekkere eten hoort natuurlijk ook een glas wijn uit de regio Trentino, Alto Adige of Veneto. In de Dolomieten ben je ook aan het goede adres voor spumanti, mousserende wijnen en voor grapa. Deze sterke drank wordt na de maaltijd gedronken om makkelijker te kunnen verteren. En natuurlijk ook omdat ze het lekker vinden.

Italianen doen er tenslotte alles aan om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Italië is een fijn wintersportland. De constante temperatuur zorgt voor een aangenaam verblijf, op het gebied van kunstsneeuw lopen de Italianen voorop en ook culinair hebben ze een naam hoog te houden. Denk maar aan ovenverse pizza’s en geurige cappuccino’s tussen het skiën door.

Italië, van alle gemakken voorzien

Door de ligging aan de zuidkant van de Alpen zijn de Italiaanse wintersportgebieden onbereikbaar voor oceaanstoringen en snijdende noordenwinden. Een constant, prettig klimaat dus, met veel zonuren. Maar dit mooie weer betekent niet dat er daardoor minder sneeuw ligt. Wel wordt de natuur hier en daar een handje geholpen. Door de investering in hypermoderne sneeuwkanonnen zijn de Italiaanse wintersportgebieden altijd sneeuwzeker. Zelfs als de hellingen naar het dal alweer groen zijn, zijn de dalafdalingen nog maagdelijk wit. Maar er zijn meer ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie: van perfect geprepareerde pistes en karakteristieke bergdorpen tot een typische Italiaanse sfeer.

Én uiteraard befaamde keuken. De nadruk ligt hier meer op herlijk eten in een restaurant dan borrelen in een bar. De Italiaanse espresso en cappuccino zijn beroemd en bovendien niet duur. Bij uw drankje krijgt u regelmatig de heerlijkste hapjes geserveerd. Sowieso in Italië relatief voordelig, terwijl de kwaliteit niet voor de andere wintersportlanden onderdoet. In de Dolomieten, tussen Verona en de Brennerpas, ligt misschien wel het bekendste skidomein van Italië: Dolomiti Superski. Het is een van de zonnigste wintersportbestemming in Europa.

De mooiste berglandschappen ter wereld

Het prachtige berglandschap is al een beleving op zich. Denk aan skiën tussen grillige rotsformaties op grotere of juist intieme, kleine pistes. Doordat talloze skigebieden aaneengeschakeld zijn, kunt u geweldige tochten maken in een adembenemend landschap met ruim 1.200 kilometer aan gevarieerde pistes en maar liefst 450 skiliften. En dit alles met één skipas. De legendarische Sella Ronda, de beroemde vijf tot zes uur durende skiroute, doet vier van deze twaalf skigebieden aan (Val Gardena, Val di Fassa, Alta Badia en Arabba-Marmolada). Allemaal in het hart van de Dolomieten. Een tocht om nooit te vergeten! Ook langlaufers en wandelaars komen aan hun trekken. De berggebieden zijn naar het zuiden gericht, waardoor niet alleen de skipistes, maar ook de langlaufloipes en wandelpaden meer zon vangen.

In de winter komt dat neer op een gemiddelde van zeven à acht uur zon per dag. Omdat de dolomieten worden beschouwd als een van de mooiste berglandschappen ter wereld, staan ze op de werelderfgoedlijst van Unesco. U raakt zonder twijfel gecharmeerd van de puntige bergtoppen, steile bergwanden en prachtige kleuren die tijdens de dag veranderen. Bij zonsondergang krijgen de bergtoppen een vuurrode kleur die – zodra de nacht invalt – verandert in prachtig violet.