tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Word chaletstaf
in prachtige omgeving

Een wit berglandschap, panoramische vergezichten, besneeuwde daken, elke ochtend wakker worden in de frisse berglucht en na het werk lekker skiën of boarden met een piste-stop bij een zonnig terras om heerlijk te genieten van een cappuccino. Wil jij ook zo’n prachtige werkomgeving? Word dan chaletstaf bij Skichalets.nl. Een mooie combinatie van werk en vrije tijd. Een avontuur waar gastvrijheid, horeca en verzorging op een andere manier samenkomen. Iedereen is van harte welkom. Ook als je 50-plusser bent of Belgisch of als je met z’n tweeën bent en een van jullie spreekt geen Nederlands. De minimale leeftijdsgrens om te solliciteren is 21 jaar. Maar we maken een uitzondering als je als duo aan de slag gaat met iemand die ouder is.

Lijkt het je wat? Droom dan nog even mee in een droom die werkelijkheid kan worden.

Solliciteer in 1 minuut!

Solliciteer Solliciteer via WhatsApp

youtube video

Wat is een catered chalet bij Skichalets.nl?

Tijdens een verblijf in een catered chalet bij Skichalets.nl worden de voordelen van het huren een eigen chalet gecombineerd met de gemakken van een hotel. Iedere morgen wordt er voor een uitgebreid ontbijt gezorgd, als de gasten terugkomen van de piste staan er huisgemaakte après-ski hapjes voor ze klaar en ‘s avonds genieten ze van een heerlijk driegangendiner. Goed wijntje erbij, mmm… Lekker ‘thuis’ in je eigen skichalet.

We bieden chalets aan waarbij het driegangendiner in het chalet zelf wordt verzorgd en chalets waarbij de gasten eten in een vlakbij gelegen restaurant. Drankjes als bier, wijn, fris, sapjes, koffie en thee zijn All Inclusive. Iedere dag wordt de koelkast, die in de gemeenschappelijke ruimte staat, aangevuld. De gasten pakken zelf hun drankje. En de huishouding? Dat wordt ook allemaal voor ze gedaan. Geen geharrewar over wie het ontbijt maakt, wie er ‘s avonds kookt en wie de boel opruimt. Daar willen onze gasten helemaal niet mee bezig zijn; ze willen skiën en après-skiën!

Dit alles moet wel worden waargemaakt en daarom zoeken wij enthousiaste, positieve, zelfstandige en flexibele mensen die dit met plezier willen doen. Je runt als het ware je eigen mini-hotel. In de meeste gevallen woont de chaletstaf ook in het chalet, maar het komt ook voor dat je extern en niet ver van het chalet woonachtig kan zijn.

Wat zijn jouw werkzaamheden als chaletstaf?

Je doet zelf de inkopen bij een horeca-groothandel. Dit kan gewoon online, je bestelt en alles wordt op een afgesproken tijdstip bij jouw chalet afgeleverd. Je hoeft dus de deur niet uit. Maar vind je het leuk om toch naar de groothandel te gaan, om je producten te ruiken, voelen en te zien, dan kan dat natuurlijk. Je zorgt voor alle huishoudelijke taken. Maar je hoeft niet de handdoeken en het beddengoed zelf te wassen. We werken met een professioneel wasserijbedrijf die de handdoeken en het linnengoed bij het chalet ophaalt en weer schoon bij het chalet levert. Je hebt alle vrijheid wanneer je dit allemaal wilt regelen.

Je bepaalt je eigen werkschema. Je krijgt van ons een handboek over het werk als chaletstaf met daarin ook alle adressen van de bedrijven waarmee we samenwerken. We werken al vele jaren met dezelfde partners, dus de meeste contacten zijn al geregeld. Jouw werkzaamheden als chaletstaf zijn verrassend en zeer divers. Lees op je gemak even verder. Zo krijg jij een goede indruk hoe het is om als chaletstaf bij Skichalets.nl te werken.

Genoeg vrije tijd

Één dag per week heb je een vrije dag. Wel moet je nog het ontbijt verzorgen en afruimen. Daarna ben je vrij. Je hoeft dus ook geen après-ski hapjes te verzorgen.

De piste op!

We bieden je de mogelijkheid om te skiën of ander dingen te doen die je leuk vindt. Gemiddeld een uur of 3 tot 5 per dag. Hoeveel tijd je over houdt om te skiën hangt af van de dag, je taken, de grootte van het chalet, het aantal gasten dat geboekt heeft en het allerbelangrijkst je eigen organisatietalent.

Wanneer kan ik beginnen?

Je start zo midden december en het seizoen loopt door tot maximaal midden april. De exacte data zijn per chalet en bestemming verschillend. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de sneeuwcondities en de boekingen. We willen het liefst dat je de hele winter voor ons aan de slag gaat, maar een kortere periode is ook mogelijk.

Kookworkshop in onze eigen chaletstaf kookschool

We hebben onze eigen kookstudio waar een professionele kok die jarenlang voor ons als chaletstaf heeft gewerkt je een kookclinic kan geven. Ze zal je wegwijs maken hoe je voor (grote) groepen moet koken, een efficiënte chaletkeuken organiseert, een menu opstelt, welke ingrediënten er in de skigebieden voorhanden zijn, een kosteninschatting geven wat betreft de inkoop en nog veel meer fijne kneepjes van het werken in de keuken van een skichalet. Zij zorgt ervoor dat je een bordje vol smaak kunt neerzetten voor jouw gast in een goed georganiseerde keuken zonder al te veel stress en kans op mislukkingen.

Wij bieden je het volgende:

 • Een functie die verslavend kan zijn
 • Loon (ook als je geen gasten hebt)
 • Gratis seizoensskipas per persoon voor het gehele skigebied
 • Kost en inwoning
 • Reiskostenvergoeding
 • Wettelijke verzekering
 • Alle commissies (en niet een deel) op skipassen, skihuur, skilessen
 • Gratis bruikleen ski’s, snowboard, schoenen
 • Korting van 50% voor familie en vrienden
 • Alle fooi mag je houden
 • Beloning voor het vinden van een nieuw chalet
 • Bonus als je geen seizoensskipas neemt
 • Vrije dag
 • Aantrekkelijke commissie op boekingen
 • Boekingsbonus € 10,00 per nacht per gast
 • Extra wisseldag vergoeding
 • Eventuele verdiensten uit de huisbarservice
 • Bijverdienen op de vrije avond met o.a. fondue
 • Bijverdienen met ski-ontdekkingstocht
 • Assistentie bij de verhuur van jouw woning
 • Borg skipassen
 • Hulp bij het vinden van zomerwerk in het buitenland
 • Beloning van € 100,00 of cadeaubon t.w.v. € 250,00 als je iemand aandraagt om bij ons te komen werken

Het werk als chaletstaf is zeer gevarieerd en je doet er veel (levens)ervaring mee op. Je hebt contact met zoveel verschillende mensen waarbij iedere dag anders is. Als de gasten het naar de zin hebben, dan heb jij dat ook. Je zult werkelijk een hele leuke en gezellige tijd beleven.

De ervaringen van onze chaletstaf:

De lieve complimentjes die je krijgt als je iets lekkers hebt gekookt zijn zo’n blijk van waardering, daar doe je het onder andere voor.

– Nathalie

Hout halen uit het schuurtje bij het chalet voor de open haard was al een feestje, zeker dat we ‘m ook zelf konden aansteken

– Lotte & Emma

Altijd al gedroomd van een skihutje op de piste en nu heb ik helemaal zelf een skichalet gerund. Zo’n unieke ervaring rijker.

– Sophie

Cadeaubon t.w.v. € 250,-?

Is het werken als chaletstaf toch niet geheel jouw ding, maar je kent mensen die dit wel zien zitten? Deel dit vooral, want wanneer zij voor ons aan de slag gaan, krijg jij een cadeaubon t.w.v. € 250,-.

Cadeaubon t.w.v. 250 euro van skichalets