tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

  • sgr-logo
  • zoover-awardZoover
  • zoover-reviewZoover
  • KlantwaarderingWintersport Brixental

Wintersport Brixental is sinds jaar en dag een geliefde bestemming onder Nederlanders. Niet zo gek, want in het Brixental hebben wintersporters volop keuze. ‘Samen staan we sterk’, moeten ze er gedacht hebben. De Tiroler dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf verbonden namelijk hun skigebieden met elkaar én met het bekende skigebied van Kitzbühel.

Wie in het Brixental gaat wintersporten heeft de keuze: skiën in het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk of toch liever afdalen over de legendarische ‘Streif’ van de Kitzbüheler Hanenkamm piste. Het kan allebei, want het Brixental verbindt de SkiWelt Wilder Kaiser met het legendarische skigebied van Kitzbühel.

Met de AllStarCard is je wintersport in Brixental pas echt onbegrends

Met de AllStarCard kun je in beide aaneengesloten gebieden de berg op. Dat betekent dat je in SkiWelt Wilder Kaiser 279 pistekilometers en 91 liften tussen de 730 en 2000 meter tot je beschikking hebt en dat daarnaast ook nog het hele skigebied van Kitzbühel voor je open ligt. Het dichte netwerk van pistes en liften zorgt ervoor dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. Je kunt eindeloos nieuwe pistes en nieuwe richtingen kiezen, dus het het gebied is bij uitstek geschikt om dagtochten te maken. Bijkomend voordeel is dat het merendeel van de pistes tussen de bomen en over begrasde alpenweides loopt. Er is dus maar weinig sneeuw nodig om goed te kunnen skiën en als het slecht weer is, heb je goed zicht tussen de bomen.

Die feiten kunnen zowel pisteskiërs als freeriders goed waarderen. Centraal in de Kitzbüheler Alpen ligt Brixen im Thale, precies tussen het zuidelijke deel van het gebied met Westendorf, Kitzbühel en Kirchberg, en het noordelijke deel bij Söll en Ellmau.

In Westendorf bevindt zich de ‘Boarders Playground’, het funsport-mekka van de Kitzbüheler Alpen dat regelmatig het toneel is van freestyle ski- en snowboardwedstrijden.