tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Wintersport Dolomiti Superski

De Italiaanse Dolomieten zijn zonder twijfel de mooiste en meest markante bergen van de Alpen. Loodrechte rotswanden worden afgewisseld met lieflijke alpenweides. Een enorm netwerk aan skiliften maakt grote dagtochten mogelijk en aan pistes geen gebrek. Wintersport in de Dolomiti Superski betekent een skivakantie onder de zon. Door de zuidelijke ligging scoor je hier gewoon veel meer zonuren dan aan de noordzijde: gemiddeld 300 dagen per jaar.

Maar hoe zit het dan met de sneeuw? Voor dikke poederlijnen en heupdiepe off-piste moet je goed timen. Wanneer een lagedrukgebied bij Genua zich aandient, kun je de ski’s inladen. Op zeker dat je getrakteerd wordt op 30 tot plaatselijk 50 centimeter sneeuw. Het goede nieuws is dat zo’n depressie maar een paar dagen duurt, dus voor jet het weet heb je poedersneeuw en zon.

Met de aansluiting op de Sellaronda is Wolkenstein een ideaal uitgangspunt om veel gevarieerde pistes te ontdekken. Bijvoorbeeld richting de Alpe di Siuisi (Seiser Alm). In het massief van de Sasso Lungo (Langkofel) ligt een steil couloir. Aan mogelijkheden geen gebrek. Wolkenstein ligt centraal voor de beroemde Sella Ronda. Niets ingewikkelds, maar gewoon een prachtige tour over pistes van lift naar lift die je in een dag rondbrengt om het Sella-massief.

Fantastische uitzichten op beroemde bergen met de imposante steile rotswanden en lieflijk glooiende hellingen met tal van leuke plekjes om te lunchen, cappuccino te drinken of om gewoon even uit te blazen in het zonnetje.