tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Wintersport Kitzbüheler Alpen

Wintersport Kitzbüheler Alpen. Kitzbühel is beroemd. De stad, midden in de bergen, heeft een rijke historie in het skiën. Daar werden namelijk, als een van de eerste skioorden in de Alpen, de ski’s ondergebonden. Nog steeds heeft Kitzbühel over aandacht niet te klagen. Of dat nu komt door de historie, het uitgebreide skigebied of door de bekende Hanenkammrennen, Kitzbühel is legendarisch.

Het skigebied bestaat uit meerdere aaneengesloten gebieden. Bijvoorbeeld de Kitzbüheler Horn, een klein gebiedje aan de oostkant van Kitzbühel. Daar vind je zonnige pistes met volop natuursneeuw en een groot terrein dat geschikt is om skitoeren te maken. Aan de andere kant van de stad gaat de Hahnenkamm godel omhoog die je naar het grote gebied van de Hanenkamm en Pengelstein brengt.

Dé grote publiekstrekker is daar natuurlijk de ‘Streif’, de piste die elkaar het toneel is van de beroemde Hanenkammrennen die in januari plaatsvinden. Wat meer achter in het gebied ski je door de bossen naar de gondel bij Pengelstein, die het gebied via Jochberg verbindt met het skigebied Resterhöhe bij Pass Thurn en Mittersill. De verbinding naar het gebied van Kirchberg ligt meer naar het noordwesten. Het resultaat is een skigebied waar je niet uitgekeken raakt.

Wintersport in Kitzbüheler (Alpen) betekend voor ieder wat wils

Een mooie verhouding tussen blauwe, rode en zwarte afdalingen, meerdere funparks en rodelbanen en oneindige off-piste mogelijkheden door de bossen. Tel daar de veelvoud aan romantische hutten en pisterestaurants bij op en je weet dat je goed zit.

Wat feiten over het skigebied Kitzbühel: 170 pistekilometers, 33 gemarkeerde skiroutes en 53 liften, tussen een hoogte van 800 meter op het laagste en 2000 meter op het hoogste punt. Voor wie zelfs zo’n aanbod niet genoeg is, is er de aansluiting met SkiWelt die met 91 liften en 279 pistekilometers nog eens flink wat mogelijkheden aan de statistieken toevoegt.