tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Wintersport Les Portes du Soleil

Op een uurtje rijden van Genève biedt een wintersport Les Portes du Soleil voor elke wintersporter een ideaal skigebied met 650 kilometer aan piste. Daarmee is het een van de grootste skigebieden ter wereld en letterlijk grensoverschrijdend doordat het gebied zich uitstrekt over de grens van Frankrijk en Zwitserland.

Les Portes du Soleil bestaat uit 12 afzonderlijke dorpen en geen twee daarvan zijn in dezelfde categorie te plaatsen.

Wat deze regio uniek maakt, is de combinatie van kleine bergdorpjes die hun oorspronkelijke charme hebben gehouden en een veelvoud aan liften en pistes. De enige uitzondering vormt Avoriaz, als resort dat op de tekentafel is ontworpen.

Wintersporters uit de hele wereld weten Les Portes du Soleil te vinden. Skiën in Les Portes du Soleil betekent veel afwisseling. Je kunt kiezen voor afdalingen tussen de bomen, je skitechniek meten met anderen op een van de steilste pistes van Europa, de beroemde ‘Muur’ in Zwitserland, of je wagen in de off-piste op gecontroleerde skiruns en onder begeleiding van een ervaren skigids. Telkens heb je uitzicht op de Mont Blanc of over het meer van Genève.

De brede boomloze hellingen vind je vooral boven en rond Avoriaz. Deze afwisseling en de mogelijkheid om naar andere dorpjes van Les Portes du Soleil te cruisen, maken het gebied zo populair.

Daarnaast zijn er nog allerlei verborgen plekjes waar je kunt afdalen. En overal kun je neerploffen voor een goede lunch, een mooi glas wijn en een frisse salade met lokale ingrediënten.

Winters genieten wordt hier groot geschreven, want als je het hele skigebied wilt zien moet je van goeden huize komen.