tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Wintersport L’Espace Killy

Wintersport L’Espace Killy. Twee wereldberoemde dorpen, twee gletsjers, twee funiculairs en zelfs het seizoen telt er dubbel. L’Espace Killy is een gebied van superlatieven en dat weten ze zelf ook. ‘Le plus bel espace de ski du monde’, het is niet dat daar enige vorm van bescheidenheid uit blijkt. En eigenlijk is dat ook wel terecht, want vrijwel iedere vergelijking met Espace Killy gaat mank.

Toppen tot boven de drieduizend meter, afdalingen van bijna 1.500 hoogtemeters, 300 kilometer piste en een veelvoud aan vrij terrein. Net als de meeste andere grote skigebieden in Frankrijk is de l’Espace Killy gestart op een tekentafel om uit te groeien tot een van de ‘usines de ski’ in de Tarentaise, de Haute Tarentaise om helemaal precies te zijn.

Het luchtruim van Tignes wordt nog steeds gedomineerd door de lelijke gebouwen van weleer. Tignes is een bestemming voor minimalisten die voor de sport gaan. Val d’Isère is en blijft een bestemming om te skiën.

Tussen de bomen van Le Lavachet, de poedervelden van de Pers of de couloirs onder de Bellevarde. Hou je van off-piste neem dan de afdaling Col de Pers. Val d’Isère is er in geslaagd een bestemming voor liefhebbers van sneeuw te blijven. Dat is een knappe prestatie, waarbij zelfs de gebouwen er in harmonie gebleven zijn.

Val d’Isère ademt sfeer. De combinatie van de twee totaal verschillende dorpen Tignes en Val d’Isère, het ongekend gevarieerde aanbod van pistes en misschien wel een nog groter aanbod van lijnen buiten de piste, vele evenementen en de absolute sneeuwzekerheid zorgt ervoor dat l’Espace Killy een van de grootste skigebieden ter wereld is.

Wat dat betreft hebben ze met die slogan geen woord teveel gezegd.