InstagramYouTube
logo SGRlogo ZooverZoover reviews
Klantwaardering
Zonvakantie? Villaopcuracao.nl
Boek online of bel (+31) 0182 634 523

Wintersport Ötztal Arena

Wintersport Ötztal Arena, of ook wel bekend als ‘Hotspot van de Alpen, Diamant van Oostenrijk, Top van Tirol, Top quality skiing, Arena der suprlatieven. Van bescheidenheid kan bij het Ötztal geen sprake zijn, gezien de kwaliteiten van het gebied. Tijdens een rondleiding blijkt dat het dal deze bijnamen niet voor niets kreeg. Naast het feit dat ze goed gebruik maken van de mogelijkheden van het gebied, zijn de Ötztalers erin geslaagd om er nog een extra dimensie aan toe te voegen.

Het eerste skidorp is Oetz, waar het hele dal naar is genoemd. Een leuk skigebied voor de wintersporter die niet al te veel eisen stelt. Dan volgen dorpen als Umhausen, Längenfeld, Gries en Huben.

Maar het epicentrum van het Ötztal is Sölden. In Sölden heeft men zich gerealiseerd dat er méér moet gebeuren om de moderne wintersporter te blijven boeien. Het aanbod kan voor de verwende toerist niet meer beperkt blijven tot een dagje op de piste en een beetje après-ski. Dat besef heeft Sölden gemaakt tot een bruisend skioord, waar niemand zich een seconde zal vervelen.

Het seizoen, dat hier drie jaargetijden duurt, wordt al in oktober met veel tamtam geopend met de allereerste wereld cup skiwedstrijd. Sölden is het enige skigebied met drie op ski’s toegankelijke bergtoppen boven de 3000 meter, de BIG 3.

De toppen zijn met een eensluidend symbool gemarkeerd en bezitten ieder een eigen futuristisch, adembenemend uitzichtpunt. Allereerst de Gaislachkogel met de pas nieuwe gondel. Het dalstation is een architectonisch opvallende staalconstructie, bekleed met kunststof folie en verlicht in allerlei kleuren. De gondel breekt diverse records, zoals de hoogste 3S baan ter wereld en de hoogste vervoerscapaciteit van 3600 personen per uur. In de tweede sectie wordt maar liefst 1200 meter in één keer overbrugd.

Op de top van 3058 meter is een ellipsvormig uitzichtplatform gebouwd, dat menig adem zal doen stokken.

Wanneer je het Ötztal verder na Sölden inrijdt, kom je in Zwieselstein bij de afslag naar Vent, een klein skidorp, vooral in trek bij tourskiërs. Even later passeer je de gondel naar Hochgurgl, dat ook per auto te bereiken is. Helemaal aan het eind van het Ötztal ligt Obergurgl.

Waar in veel skioorden de liften ophouden, begint hier het skigebied pas. Obergurgl op 1930 meer is het hoogtse kerkdorp van Oostenrijk. Door de grote hoogte is dit het eerste niet-gletsjergebied dat ’s winters open gaat.

Wintersport Ötztal Arena is een belevenis, echt waar.