tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

  • sgr-logo
  • zoover-awardZoover
  • zoover-reviewZoover
  • KlantwaarderingWintersport Ski Arlberg

Wintersport Ski Arlberg is het skigebied met faam. Liefhebbers uit de hele wereld weten het sneeuwzekere skigebied te vinden. Dit skigebied met internationale flair behoort absoluut tot ‘the best of the Alps’.

Vooral de gastvrijheid die hier in Ski Arlberg zo vanzelfsprekend lijkt te zijn en de hoge mate van sneeuwzekerheid zorgen voor een grote aantrekkingskracht op internationale clientèle.

Begin december gaat hier meestal de stekker in het skigebied. Zodra de noordwest-depressies zich aankondigen, is de Arlberg verzekerd van de eerste sneeuw en gemiddeld valt er hier dan ook veel meer dan elders in Oostenrijk. Met 79 liften en 280 kilometer piste geldt Arlberg tot een gemiddeld groot skigebied. Het grootste deel van het skigebied ligt boven de boomgrens en doordat het gebergte hier duidelijk wat steiler is, biedt het vooral voor de betere skiër onbegrensde mogelijkheden.

Ontdek de geheimen van Arlberg

Hier vind je altijd nog goede poedersneeuw en wanneer je de moeite neemt een ervaren gids in te huren, zul je de geheimen van Arlberg pas echt ontdekken. Maar niet alleen de doorgewinterde skiër weet het gebied op waarde te schatten, ook de minder ervaren wintersporter voelt zich hier meer dan thuis.

De variatie aan pistes is groot en op ieder niveau kun je dagtochten maken zonder steeds dezelfde lift of piste te hoeven nemen.

Zo zijn St. Christoph en het kleinschalige Stuben probleemloos via het skigebied ontsloten en vind je er veel geliefde plekken voor een lunchstop. St. Anton geldt als de plek waar de skisport is ontstaan.

In de winter van 1921/1922 was het Hannes Schneider die de eerste skischool ter wereld begon, een mijlsteen in de skihistorie. Het wintersporttoerisme groeide gestaag doordat iedereen de techniek wilde leren bij Schneider.

In 1937 werd de Galzigbahn geopend en bijna een eeuw later is Arlberg nog steeds the place to be.

Wintersporten in skigebied Arlberg? Bekijk onze catered skichalets in het sneeuwzekere Arlberg.