tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

  • sgr-logo
  • zoover-awardZoover
  • zoover-reviewZoover
  • KlantwaarderingWintersport Zillertal Arena

Wintersport Zillertal Arena. Schaf je in het Zillertal een skipas aan, dan heb je nog 671 kilometer piste voor de boeg. In de zes skigebieden rond dit dal van de Ziller zal het je aan niets ontbreken. Brede, steile, bochtige en kaarsrechte pistes. En vergeet vooral de Hintertuxer Gletscher niet. Houd je van afwisseling, wil je alle kantgen uit kunnen? Strijk dan neer in het Zillertal, met 174 liften die voortdurend gemoderniseerd worden, talloze voorzieningen en après-skigelegenheden.

Het Zillertal is gegarandeerd sneeuwzeker. De grote verscheidenheid aan mogelijkheden ontdek je met behulp van de Zillertaler SuperSkipass. De skigebieden liggen niet ver van elkaar en de dalstations zijn goed bereikbaar. De SuperSkipass is goed voor gratis gebruik van het netwerk van skibussen. Een parkeerplaats zoeken hoeft dan niet. Met de gratis skibus is het erg makkelijk om elke dag een ander skigebied te bezoeken. De Hintertuxer Gletscher in het skigebied Zillertal 3000 is de enige plek in Oostenrijk waar skiën het hele jaar door mogelijk is. Hier zit je boven de 3000 meter. Kortom, het is de kroon op je wintersportverblijf.

De zon schijnt er krachtig, dus vergeet de zonnebrandcrème niet.

Ontdek de gletsjer ‘Natur Eis Palast’ met fonkelende ijskristallen

Hier vind je ook het ‘Natur Eis Palast’, waar je een kijkje neemt in het wonderlijke binnenste van de gletsjer, midden tussen de fonkelende ijskristallen.

Er is zoveel te zien en te beleven in dit enorme dal. Denk aan de Arena Skyliner in de Zillertal Arena, de Erlebnistherme in Fügen: hier moet je echt naartoe.

In Zillertal ski je over vele mooie rode en zwarte pistes

De Harakiri, misschien wel ’s werelds meest beruchte skipiste, is de trots van het Zillertal en Mayrhofen.

Deze beruchte ‘zelfmoordpiste’ is veelbesproken en er is veelvuldig over geschreven in de media. Dit heeft meer te maken met handige en zeer geslaagde marketing dan met de werkelijke moeilijkheid van deze piste. Maar geen nood, want het skigebied Zillertal heeft de gevorderde skiërs heel erg veel te bieden. De Harakiri klinkt heftig en het skigebied buit deze ‘steilste geprepareerde piste van Oostenrijk’ helemaal uit. Bovenaan prijken diverse waarschuwingsborden: ‘Let op, levensgevaarlijk!’. Het valt echter heel erg mee, slechts een kort stuk is echt stijl. Om dat de Harakiri een ‘verplicht nummer’ is, wordt deze zwarte piste door iedereen geskied of afgegleden, met vervelende ijsplaten als gevolg. Zelden is het skiën van deze steilste geprepareerde piste van Oostenrijk dan ook een echt plezier. Maar de uitdaging ligt in dit gebied helemaal niet bij de Harakir. Wintersport in het Zillertal (Arena) betekend voornamelijk een gebied bomvol mooie rode en zwarte pistes. Zestig kilometer zwarte pistes en honderddertig kilometer aan rood: ervaren wintersporters kunnen hier goed aan de bak.

Gerlos past helemaal in het rijtje van beroemde après-ski plaatsen. Terwijl buren als Zell am Ziller en Königsleiten zich op ouder, rustiger publiek richten, gaan in Gerlos ’s avonds de remmen los. Om de aanschaf van een skipas daarom maar achterwege te laten zou echter zonde zijn.

Gerlos ligt centraal in de Zillertal Arena. De Isskogelbahn is de lift waarmee je het gebied in komt. Boven aangekomen kun je zowel een tocht naar Zell am Ziller als naar Königsleiten maken. De Gerlosplatte is een heerlijke speelberg met korte maar mooie afdalingen. Onderweg moet je een keer geluncht hebben bij de Lamarch Alm waar je in het zonnetje van gegrilde kip kunt genieten.