tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

Wat houdt chaletstaf zijn in

Aankomst van nieuwe gasten

Op de aankomst dag van je gasten, meestal de zaterdag, zorg je dat je chalet helemaal aan kant is. Je oude gasten zeg je gedag en als ze vertrokken zijn ga je meteen aan de slag om het huis schoon te maken voor je nieuwe gasten. Het is een spannende dag, want je weet nog niet wie er voor de deur staat. Na een reis van zo’n duizend kilometer is het natuurlijk belangrijk dat je jouw gasten op een hartelijke, gastvrije en warme manier welkom heet met een gezellig drankje en een hapje. Als jouw gasten het chalet binnen stappen en een heerlijke geur komt ze tegemoet uit jouw keuken van een zelfgebakken Apfelstrudel of zelfgemaakte quiche met geitenkaas, walnoten, spek en honing, dan kan hun aankomst niet meer stuk. Je hebt de kaarsjes aangestoken en het haardvuur brandt. Je stelt jezelf voor, je doet je welkomstpraatje, gaat met de gasten mee als ze daarom vragen naar de skiverhuurwinkel, skischool en het skipas-bureau. Voilà, je gasten kunnen meteen de piste op. En alles gaat op een gemoedelijke, huiselijke, informele en relaxte wijze.

Zorg eigenlijk voor een ambiance die je zelf op jouw wintersportvakantie wil. Een warm huis, een goede maaltijd, een schoon bed en daar bovenop lekker in de watten worden gelegd. Daar draait het allemaal om.

Gastenlijst

Je krijgt van ons gastenlijsten met het aantal gasten, de namen en aankomst- en vertrekdata. Je krijgt ook het e-mailadres van de hoofdboeker zodat je van tevoren contact met elkaar kunt hebben. Je kan dan bespreken hoe laat ze ongeveer op aankomstdag aankomen zodat je rekening kan houden met het schoonmaken van het chalet en de voorbereiding. Het zou natuurlijk zonde zijn als je heerlijk hebt gekookt en je eten verpietert doordat de gasten ’s avonds laat pas aankomen. Communicatie met je gast is dus belangrijk.

Creatieve vrijheid

We hebben gelukkig veel mensen die al jarenlang een chalet bij ons runnen. Ze vinden het leuk om bij ons te werken omdat ze onder andere veel vrijheid hebben, hun creatieve ei kwijt kunnen in het gasten naar de zin te maken, op welke manier dan ook en sfeermakers zijn. Als er bijvoorbeeld een gast jarig is, versier de stoel van de jarige bij het ontbijt met slingers en zet een muffin neer met een brandend kaarsje. Ook al zijn het maar kleine dingetjes, gasten waarderen deze aandacht zeer. Er kan een band met je gasten ontstaan, waar vriendschappen uit kunnen voortkomen en waar je bij vertrek het heel jammer vindt dat ze weer naar huis gaan.

Kookchalets

Als je het leuk vindt om te koken, ga dan voor een ‘kook-chalet’. Ben je niet zo’n ster in de keuken, dan kies je voor een chalet waar de gasten dineren in een restaurant. Als je van kokkerellen houdt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je vindt het leuk om te snuffelen in kookboeken en recepten van internet te halen en hiermee aan de gang te gaan voor vrienden en familie. Onze ‘kook-chalets’ worden gerund door professionele koks, hobbykoks, maar ook mensen die niet al te veel ervaring hebben in het koken voor groepen maar het wel leuk vinden om iets creatiefs op tafel te toveren. Het is natuurlijk wel zo dat je gedurende het winterseizoen voor zes avonden een driegangendiner moet maken. Gasten blijven niet langer dan een week in een chalet, dus kun je met een menu voor zes avonden als basis de gehele winter door. Je kunt dus wekelijks jouw standaard weekmenu gebruiken. Dus met een flinke dosis oefenen in Nederland voor vrienden en familie moet het gaan lukken. Misschien ken je wel iemand die veel van koken weet en je kan helpen. Als je een ‘kook-chalet’ runt krijg je ook een hoger loon dan als je een chalet runt waar de gasten in een restaurant dineren.

We hebben veel recepten op de plank liggen, maar we zullen je geen menuplan voorschotelen wat je moet gaan koken. Maak zelf je menu, dat is veel persoonlijker en verras je gasten met jouw creativiteit. Misschien ben je wel een wereldreiziger en heb je tijdens je reizen veel inspiratie opgedaan. Het is leuk om dat dan toe te passen. Of is het een hobby van je dat je internet afstruint naar de meest mooie recepten en je in het weekend graag voor je vrienden kookt. Al jouw input is welkom. Ter plaatse op jouw winterbestemming kan je met de feedback van je gasten ook je menu nog finetunen. Chaletstaf heeft zelfs meegemaakt dat er gasten waren die zelf in Nederland kok waren of een eigen restaurant hadden en die even een gezellig praatje kwamen doen in de keuken. Er werden zelfs onderling tips en recepten uitgewisseld.

Ga je een chalet runnen waar je niet hoeft te koken, dan eten de gasten in een restaurant waarmee we de gehele winter samenwerken. De kans is aanwezig dat de chaletstaf hier ook kan eten.

Het is niet de bedoeling dat je samen met de gasten eet. Maar het kan voorkomen dat de gasten dit vragen en op prijsstellen als je dit doet. Dan is het ook gezellig om aan te schuiven. Je neemt iedere avond even een kijkje in het restaurant of alles goed gaat met je gasten. Even gedag zeggen en ze smakelijk eten wensen.

Internationaal

Omdat we een Nederlandse organisatie zijn zullen je gasten voornamelijk Nederlands zijn. Maar ook zal je gasten verwelkomen uit andere landen. Dat geeft het werk ook een internationaal tintje. Ook is het zo dat elke groep verschillend is. De een zal je uitnodigen voor een drankje in de après-ski of vragen of je mee wilt eten. De andere groep is meer op zichzelf en ben je als chaletstaf wat meer onzichtbaar, let je wat meer op privacy en ben je aanwezig als het moet. Dit maakt onder andere het werk zo afwisselend.

Omgeving

Omdat je in het dorp de gehele winter woont en werkt ontstaan er ook sociale contacten. Een gezellig praatje met de plaatselijke bakker, de buren, met de dame van het skipasbureau, contact met de groothandel. Je zult je helemaal thuis gaan voelen en het jammer vinden als het seizoen weer voorbij is.

Je bent hier de hele winter en je hoort en ziet vele dingen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om jouw ervaringen in het dorp en in het skigebied te delen met jouw gasten. Gasten willen graag van je horen wat een goed lunchadresje is op de piste, waar je gezellig kunt rodelen en wat de beste après-ski tent is.

Vrije tijd

Ben je een fanatieke boarder of skiër en vind je het naast het werk als chaletstaf ook leuk om een soort van ski-ontdekkingstocht te organiseren voor jouw gasten, dan krijg je van ons die mogelijkheid om dat aan te bieden en daaraan te verdienen. Je kunt dan de mooiste plekjes van het skigebied laten zien, wat technische ski-tips geven en lunchen in een authentieke berghut.

Werkzaamheden

 • Verzorging van het ontbijt, afruimen en in de vaatwasser zetten
 • Keuken, gemeenschappelijke ruimte aan kant maken
 • Ervoor zorgdragen dat het chalet schoon is
 • Drankjes gastenkoelkast aanvullen, administratie bijwerken, sneeuwruimen
 • Boodschappen online bestellen en laten leveren, of doe zelf de boodschappen als je dat leuk vindt
 • Vrijetijdsbesteding
 • Bereiding après-ski hapjes
 • Voorbereiding diner (6 avonden per week) als je in een ‘kook chalet’ werkzaam bent;
 • Tafels dekken, wijn openen
 • Diner serveren, afruimen en vuile vaat weer in de vaatwasser zetten
 • Op de wisseldag schoonmaak gehele chalet waaronder verwisselen van het beddengoed

Chaletstaf worden?

Ben je alleen of met z’n tweeën of ben je 50-plusser of Belgisch… je bent van harte welkom. Ook als je met z’n tweeën bent en een van jullie spreekt geen Nederlands. Als je met z’n tweeën solliciteert, dan zorgen we er natuurlijk voor dat je gezellig samen in één en hetzelfde chalet werkzaam zal zijn. Dat is wel zo gezellig. Heb je een voorkeur voor een bepaald chalet, skigebied of dorp. We kunnen je niks beloven, maar we houden hier natuurlijk wel rekening mee.

De minimale leeftijdsgrens om te solliciteren is 21 jaar. Maar we maken een uitzondering als je als duo aan de slag gaat met iemand die je kent die ouder is.

Vertrouwd

Reisorganisatie Skichalets.nl biedt sinds 1993 catered chaletvakanties aan.
We zijn lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en we hebben al vier keer de Zoover Award ‘Beste wintersportaanbieder van Nederland’ gewonnen.