tt
Nieuwsbrief
Skichalets E-mail

E-mail Skichalets

Top content NL

Boek online of bel 0182 634 523 maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur | WhatsApp WhatsApp

Afbeeldingen

  • sgr-logo
  • zoover-awardZoover
  • zoover-reviewZoover
  • KlantwaarderingWintersport Les Trois Vallées

Wintersport Les Trois Vallées. De drie valleien: Saint Bon, Alues en Belleville geven samen vorm aan het uitgestrekte skioord Les Trois Vallées. Les Trois Vallées groeide in 50 jaar tijd uit van een agrarische dorpsgemeenschap tot de toeristische toplocatie die het nu is. Een skigebied met wereldfaam. Met zowel traditionele gebouwen als hypermoderne accommodaties leidt ze een betoverend bestaan.

Une belle histoire. In 1925 ontstond het idee om in Les Trois Vallées een van de grootste skigebieden ter wereld te maken. Keukentafeldiscussies over de wintersport, wie is er niet mee groot geworden. Franse gezinnen besparen zich de verbale moeite en gaan al generaties lang naar Les Trois Vallées. Hier kun je vele skikilometers maken. Je rijgt moeiteloos het ene skigebied aan het andere.

Even een hele dure koffie voor mama scoren in het Saint-Tropez van de Franse Alpen, Courchevel, terwijl papa stiekem gluurt naar de glimmende helikopters, een high tea in Méribel en terug voor een biertje met muziek in Val Thorens.

De verschillende skigebieden binnen Trois Vallés zijn werelden op zichzelf met ieder een eigen identiteit. Een dagje rond skiën langs Courchevel, Méribel, Les Menuires en Val Thorens is alsof je een Grand Tour door Europa maakt.

Ook leuk om te doen: een dag met een gids door het gebied skiën. Bijvoorbeeld met de Nederlander Gerard. Klassiek verhaal: hij belandde al skiënd in het ziekenhuis, werd verliefd op de verpleegster en is blijven hangen. Nu leidt hij mensen rond op de piste.